Pressedekning av det nye kompetanseregisteret

I forbindelse med lanseringen av det digitale kompetansebeviset, skriver bransjepressen i bygge- og anleggsnæringen om Sentralregisterets nye tjeneste.

En samlet bygg- og anleggsbransje stiller seg bak den nye tjenesten fra Sentralregisteret.

Anleggsmaskinen, fagbladet til Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og Byggeindustrien, fagbladet til Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) beskriver det digitale kompetansebeviset og de fordeler det nye digitale registeret bringer til næringen. Artiklene er basert på uttalelser fra Sentralregisterets daglige leder, Roar Sømoen, leder for HMS/KS i MEF, Frode Andersen og konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.

Det nye digitale kompetansebeviset er utviklet med støtte fra Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), Fellesforbundet (FF) og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

Om det digitale kompetansebeviset sier Sømoen: “Det er ingen tvil om at dette er en voldsom forenkling og besparelse for arbeidsgivere og arbeidstakere.” Andersen, som sitter i Sentralregisterets Lederforum for utviklingen av det nye K-REG, ´er ikke i tvil om at det digitale kompetanseregisteret er et stort skritt inn i fremtiden.´“Dette blir jo litt som et digitalt førerkort på mobilen. Du logger på med BankID, så får du tilgang til all den formelle dokumenterte kompetansen din der,” forklarer han.

Bengtsson kommenterer det nye kompetanseregisterets bidrag til næringens seriøsitet. “Digitale kompetansebevis fra et sentralt register styrker bygg og anleggsbransjen som en seriøs næring,” sier han. 

Les hele artikkelen i Anleggsmaskinen her.

Les hele artikkelen i Byggeindustrien her.

For videre oppdatering meld deg på vårt nyhetsbrev her!